Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Λεύκας για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ευβοίας και Μονής Σέλτσου

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ Κ΄ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
    ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΛΕΥΚΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
     ΣΤΙΧΟΣ 1Α, Τ.Κ. 263 33 -  ΤΗΛ. 2610 580148, 6946759476
                                                            
                                                         Εργατικές Κατοικίες Λεύκας Πατρών 26/10/2017

Αριθ. Πρωτ. :  25 / 2017

Θ Ε Μ Α :  Όχι στον καρκίνο της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, στην οδό Ευβοίας και Μονής Σέλτσου. Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης (μελών του Συλλόγου μας καθώς και κατοίκων της ευρύτερης Περιοχής) την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ.

          Πριν μερικούς μήνες τοποθετήθηκε στην γειτονιά μας « η δική μας » κεραία κινητής τηλεφωνίας. Προφανώς κι αν δεν κάνουμε λάθος για ένα τόσο σοβαρό θέμα υγείας οι κοινωνίες, οι σύλλογοι, κινητοποιούνται και προσπαθούν από κοινού να παλέψουν (όπως είθισται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή που ξεφυτρώνει αυτός ο ύπουλος θάνατος). 
 Δεν μηδενίζουμε καμιά ενέργεια και πάνω απ΄ όλα ανθρώπους και συλλόγους, (γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η ισχύς των ασφαλιστικών μέτρων για τέτοιες περιπτώσεις είναι για (30) ημέρες, όμως, υπάρχουμε κι εμείς και πλέον ζούμε στην ίδια περιοχή. Ζούμε και βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες συνθήκες - και μπροστά σε κινδύνους που αφορούν την υγεία των παιδιών μας, την υγεία όλων μας, θέματα τέτοιου είδους θα έπρεπε να μας βρίσκουν ενωμένους και αδιάβλητους μπρος στο κοινό συμφέρον.
 Όπως όλοι γνωρίζουμε η ευρύτερη Περιοχή μας έχει κυκλωθεί από  ‘’ΚΕΡΑΙΕΣ  ΚΙΝΗΤΗΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ‘’.  Η συγκεκριμένη κεραία εκπέμπει, ακριβώς δίπλα από κατοικήσιμες οικίες αλλά το σπουδαιότερο: απέχει « 130 μ.» από το 22ο Δημοτικό Σχολείο!  

 Ως Σύλλογος της Περιοχής, εμείς θα δώσουμε το δικό μας αγώνα για την κεραία που έχει τοποθετηθεί στο κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Ευβοίας και Μονής Σέλτσου. Το πρώτιστο όλων έτσι όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς ως Συλλογικότητα είναι η ενημέρωση της κοινωνίας μας. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε το παρόν έγγραφο με ότι πιο σημαντικό θεωρούμε ότι πρέπει να γνωρίζει ο κάθε συμπολίτης μας για το θέμα και σας καλούμε όλους να δώσουμε τη μάχη από την αρχή.

 Από την διεθνή βιβλιογραφία προκύπτουν τουλάχιστον 5 επιδημιολογικές έρευνες οι οποίες έχουν συνδέσει την παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας με την σημαντική επιδείνωση της υγείας του γειτονικού πληθυσμού:
o στο Ισραήλ: 300% αύξηση των καρκίνων (900% για τις γυναίκες) σε απόσταση 350 μ.(Wolf )
o στη Γερμανία: περισσότεροι καρκίνοι και γρηγορότερη εμφάνιση τους (8 χρόνια νωρίτερα) για αυτούς διέμεναν σε απόσταση 400 μ. από κεραίες κινητής τηλεφωνίας για 10 χρόνια
o στην Ισπανία : αϋπνία, πονοκέφαλοι, αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, διαταραχές όρασης και ακοής, ναυτία, ευερεθιστότητα, δερματικά καρδιοαγγειακά και κινητικά προβλήματα σε απόσταση 300 μ. (Santini )
o στην Ολλανδία: αύξηση πονοκεφάλων, πόνου και ναυτίας
o στην Ισπανία: σημαντικότερες επιδράσεις η κατάθλιψη, η κούραση, η αϋπνία, η δυσκολία συγκέντρωσης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα (Oberfeld )
"Τα άγρια είδη είναι γνωστό ότι εγκαταλείπουν τις περιοχές όπου τοποθετούνται κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η ασύρματη ακτινοβολία είναι, μεταξύ των άλλων, δεδομένα κατασταλτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. 
Αποτελεί μια μορφή ενεργειακής μόλυνσης του αέρα και έτσι πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε. Οι άνθρωποι δεν είναι το μόνο είδος που επηρεάζεται" Blake Levit, συγγραφέας του βιβλίου “Electromagnetic Fields, A Consumer’s Guide to the Issues and How to Protect Ourselves”

 Στο δια ταύτα και στην Ελληνική πραγματικότητα, όπου μια διαδοχή νόμων αφήνει ένα θολό τοπίο και πάντα υπέρ των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ως πολίτες πρώτα απ΄ όλα πρέπει να ξέρουμε που υπάρχουν κεραίες δηλ. να υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση και να μπορεί ο καθένας να το ελέγχει από το διαδίκτυο. Το δεύτερο ερώτημα  είναι γιατί τα όρια ακτινοβολίας ως όριο επικινδυνότητας  είναι  28 βολτ ανά μέτρο στην Ελλάδα; Στην Ιταλία, Γαλλία και την Γερμανία είναι 2, στην Ελβετία είναι 0,6 με πρόταση να πάει 0,06,. Γιατί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα όρια είναι πολύ πιο κάτω από τα δικά μας; Από την στιγμή που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σημαίνει ότι κάποια μέρα θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, το ερώτημα είναι πόσα άτομα θα έχουν προβλήματα υγείας μέχρι τότε».

 Σε ότι αφορά την δική μας γειτονιά και περιοχή, πέραν του - ότι ο Σύλλογος μας ήδη έχει ξεκινήσει μια σειρά ενεργειών, δεν θα αφήσει (με νόμιμες ενέργειες, σε χλωρό κλαρί) την συγκεκριμένη εταιρία για την διασπορά του θανάτου, με μοναδικό σκοπό το οικονομικό όφελος. (Διευκρινίζουμε ότι δεν διεκδικούμε πρωτοκαθεδρίες και δόξα). ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αλλά και ο καθένας από το δικό του μετερίζι, την δική του ατομική οντότητα, είναι κι αυτός που θα αφήσει την δική του παρακαταθήκη στην γενιά των παιδιών που μεγαλώνει σήμερα κι ανήμπορη περιμένει από την δική μας στάση ζωής να ζήσει σε έναν καλύτερο κόσμο. 

Προς τούτο :   
-1. Άμεσα θα κοινοποιηθεί το παρόν έγγραφο στους πολίτες και τους Συλλόγους
-2. Στα καταστήματα της περιοχής μας, στους Ιερούς Ναούς, στο Δημοτικό Σχολείο, θα υπάρχει έντυπο συλλογής υπογραφών,
-3. Θα προσπαθήσουμε να δούμε το οικονομικό κόστος (της Αγωγής) να  επιβαρύνει  ελάχιστα την κάθε οικογένεια. Τα χρήματα για τον σκοπό αυτό (θα διαχειρισθούν από ειδική επιτροπή κατοίκων όλης της περιοχής),   
-4. Όποια άλλη παράμετρος για το θέμα, θα τεθεί και θα συζητηθεί στην (ανοιχτή προς όλους τους κατοίκους της περιοχής μας) Γενική  Συνέλευση του Συλλόγου μας, την  Κυριακή  5  Νοεμβρίου  2017 και  ώρα  11:30 π.μ. σε χώρο του 22ου  Δημοτικού  Σχολείου, όπου πέραν αυτού θα τεθούν α) κατάθεση ισολογισμού και έγκριση δράσεων από το Δ.Σ. στην Ελεγκτική Επιτροπή, β) εκπόνηση σχεδίου ανάπλασης πολεοδομικών χώρων πέριξ του οικισμού καθώς και της όμορης περιοχής, γ) μια σειρά θεμάτων και ενημέρωσης που αφορούν αμιγώς τον οικισμό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας,
Ο  Πρόεδρος  Δημήτριος Γεωργογιάννης,  ο Αντιπρόεδρος  Αθανασίου Σπυρίδων,  Η Γραμματέας Γένη Μαργαρίτα, ο Ταμίας  Βουρλούμης Παναγιώτης, η Σύμβουλος  Φωή  Ελένη, η Ειδική Σύμβουλος συντονισμού και καταγραφής προβλημάτων Πιρπιλίδου Σοφία, η Ειδική Σύμβουλος  δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων  Αργυροπούλου  Τούλα.



Το παρόν κοινοποιείται σε όλους τους Συλλόγους της Περιοχής μας, το 22ο Δημοτικό Σχολείο, τους Ιερούς Ναούς καθώς και στους κατοίκους (πόρτα – πόρτα), καθώς και στις Συλλογικότητες που ήδη αγωνίζονται για τις κεραίες των περιοχών τους.
Επισυνάπτεται απόκομμα φύλλου τοπικής εφημερίδας το οποίο καταδεικνύει κινητοποιήσεις κατοίκων άλλων περιοχών.    

Το παρόν έγγραφο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο στο blog του Συλλόγου 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΥΠΟΥΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....